Παναγιώτης Σκλαβούνος MD, PhD

DSC 6872 resize

Ο Παναγιώτης Σκλαβούνος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007, στην οποία εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας μετέβη στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την ειδικότητα στη Μαιευτική και Γυναικολογία.

Eξειδικεύτηκε σε κορυφαία νοσοκομεία της Γερμανίας, τα οποία παρείχαν όλο το φάσμα της Μαιευτικής, Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Γυναικολογικής Ογκολογίας. Έλαβε μετά από εξετάσεις τον τίτλο του ειδικού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου το 2015.

Ως υπεύθυνος της αίθουσας τοκετών της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Saarland εξειδικεύτηκε στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και τους επιπλεγμένους τοκετούς, φέρνοντας στον κόσμο περισσότερα από 2000 νεογνά.

Ταυτόχρονα με την ειδικότητά του, ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή, στην οποία μελέτησε διαφορετικές μεθόδους στη δημιουργία του πνευμοπεριτοναίου και τις επιπλοκές αυτών στη γυναικολογική λαπαροσκοπική χειρουργική. Το 2016 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Saarland της Γερμανίας με διάκριση (άριστα).

Ως ειδικευμένος Μαιευτήρας – Γυναικολόγος εξειδικεύτηκε επί τριετίας στον τομέα της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης ασχολήθηκε με την παρακολούθηση και θεραπεία ζευγαριών με υπογονιμότητα και απέκτησε σημαντική εμπειρία στις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το 2017 απέκτησε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον τίτλο της υποειδικότητας της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ( Spezielle Gynäkologische Endokrinologie und Reproduktionsmedizin).

Στη συνέχεια έλαβε πλήρη εκπαίδευση στον τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Χειρουργικής του Μαστού (Spezielle Gynäkologische Onkologie) και εξειδικεύτηκε στη σύγχρονη θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων υπό τη επίβλεψη του Καθηγητή Prof. Dr. Solomayer, ενός πρωτοπόρου Γυναικολόγου στον τομέα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και της Γυναικολογικής Ογκολογίας. Κατά τη διάρκεια της 10 ετούς παραμονής του στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Saarland εκτέλεσε περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις όλου του φάσματος της Γυναικολογικής Χειρουργικής. Το 2020 απέκτησε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον τίτλο της υποειδικότητας της Γυναικολογικής Ογκολογίας απο τον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο, ενώ το 2021 έλαβε, μετά απο επιτυχείς εξετάσεις την πιστοποίηση στη Γυναικολογική Ογκολογία και από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εταιρία (ESGO).

Ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Saarland διεύθυνε και ανέπτυξε περαιτέρω το Ενδοσκοπικό Κέντρο, το Κέντρο Ενδομητρίωσης καθώς και το Ουρογυναικολογικό Κέντρο της Πανεπιστημιακής Κλινικής. Ταυτόχρονα εκπαίδευσε από το 2015 έως το 2021 εκατοντάδες ιατρούς από όλον τον κόσμο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο ‘European Training Center for Gynecologic Endoscopy and Gynecologic Surgery’ του Πανεπιστημίου του Saarland.

Το 2021 έλαβε τον τίτλο του Διευθυντή (Chefarzt) στην Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ακαδημαϊκού νοσοκομείου Idar-Oberstein του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg του Mainz. Απο τη θέση αυτή ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Mainz όπως και για την εκπαίδευση των νέων ειδικευόμενων Ιατρών στη Μαιευτική και Γυναικολογία.

Ο Παναγιώτης Σκλαβούνος είναι συγγραφέας ως τώρα 17 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στην έκδοση τριών ιατρικών συγγραμμάτων. Επιπρόσθετα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπως επίσης και καταξιωμένων διεθνών ιατρικών εταιριών. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Σήμερα, ο Παναγιώτης Σκλαβούνος είναι Διευθυντής της Β' Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και λέκτορας της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Saarland στη Γερμανία.

Επικοινωνία

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις ιατρικές μας υπηρεσίες.

Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι
2106869691 , 6988636932

Σαλαμίνος 146 & Α. Ρούσου, Μέγαρα
22960 81970 , 6988636932

Κλείστε online ραντεβού