ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων: Γυναικολογικός έλεγχος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είναι η 7η Απριλίου εκάστου έτους, πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, με μεγάλη επιτυχία, στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας -Κέντρο Κοινότητας του δήμου ΔΩΡΕΑΝ «Γυναικολογικό έλεγχο- τεστ ΠΑΠ και ενδοκολπικό υπερηχογράφημα» για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπό την επίβλεψη του ιατρού κ. Παναγιώτη Σκλαβούνου, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος- Χειρουργός Ογκολόγος, Δ/ντης Β΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας Νοσοκομείο Μητέρα.

Εξετάστηκαν συνολικά είκοσι δημότισσες.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Χατζής, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής και η Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Ελένη Τανή.

Μετά το τέλος της δράσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής δήλωσε:« Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στα πλαίσια των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων, προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Εξετάστηκαν συνολικά 20 γυναίκες, οι οποίες υπεβλήθησαν σε διακολπικό υπερηχογράφημα και Τεστ ΠΑΠ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα Δρ Σκλαβούνο Παναγιώτη και την επιστημονική του ομάδα για την παροχή των υπηρεσιών του και τον εθελοντισμό του και ελπίζουμε να συνεχίσει και στο μέλλον».

Ο Δρ Σκλαβούνος δήλωσε για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη δράση: «Στηρίζουμε πάντα το έργο του Δήμου Μεγαρέων, μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας. Η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας και θα πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Δεν ξεχνάμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές, γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε κάθε γυναίκα να ενημερώνεται γύρω από την υγεία της και να μην αμελεί τους τακτικούς γυναικολογικούς ελέγχους.»

Επικοινωνία

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις ιατρικές μας υπηρεσίες.

Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι
2106869691 , 6988636932

Σαλαμίνος 146 & Α. Ρούσου, Μέγαρα
22960 81970 , 6988636932

Κλείστε online ραντεβού